Geschiedenis

Stichting Hulpverlening Medechristenen (HMC) is opgericht op 7 juli 1977. Het doel van de stichting is verdrukte christenen te helpen en hun situatie aan de buitenwereld bekend te maken. We gaven bekendheid aan gevangenkampen, stuurden gevangenen ansichtkaarten met bemoedigingen en hebben gevraagd veel voor hen te bidden. Dat gaf veel kracht. We denken nog met vreugde aan de vrijlating van Mike Baily en John Withe uit de gevangenis in Cuba. Na de revolutie in Roemenië zijn we gestart met hulptransporten naar Oost-Europa. Dat doen we heden ten dage nog altijd. Op dit moment onderhouden we twee materialendepots in Roemenie: een in de stad Cluj en een in het dorp Bagaciu.